اتصالات ابزار دقیق | سیحان سیال

اتصالات ابزار دقیق (نمونه)

در دنیای ابزاردقیق عناوین مختلفی از مباحث و جزییات وجود دارد، و در این میان چیزی که هرگز نمی توان آن را نادیده گرفت اتصالات ابزار دقیق می باشد.


آیا شما می دانید در اتصالات ابزار دقیق چه تکنولوژی هایی ارزشمند هستند؟ آیا نقاط قوت و ضعف

اتصالات ابزار دقیق را می دانید؟ و این که آیا پیشگامان جدیدی در عرصه ی اتصالات ابزار دقیق وجود دارند یا خیر؟

منابع اطلاعاتی در خصوص اتصالات ابزار دقیق زمانی مورد توجه قرار میگیرند که تعیین کننده بهترین انتخاب برای یک درخواست خاص باشند. هم چنین الزامات و موضوعات ایمنی و ملاحظات در خصوص قیمت ها و هزینه ها و ملزومات راندمان و کارایی از مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار داد. مهندسان ایمنی و مدیران برنامه و مهندسان کیفیت باید در زمان انتخاب و به کارگیری اتصالات ابزار دقیق در یک فرآیند این نکات را در ذهن خود یاد آور شوند.

هم اکنون قصد داریم به بررسی انواعی از اتصالات ابزار دقیق بپردازیم که بسیار پر کاربرد و حائز اهمیت هستند

یکی از مهم ترین اولویت ها در انتخاب اتصالات ابزار دقیق توجه به تک فرول یا دو فرول بودن اتصالات می باشد.هر کدام از تک فرول ها و دوفرول ها حدود 50 سال است که طراحی و ساخته می شوند

در این سالها اتصالات دو فرول، صنعت اتصالات ابزار دقیق را به علت داشتن امتیازات ساخت و نفوذ در بازار کالاهای خاص

به خود اختصاص داده است.

البته این به این معنا نیست که بازار همیشه طالب این نوع از اتصالات ابزار دقیق باشد. یکی از دلایل خاص که بازار طالب بی چون و چرا تک فرول ها می باشد به دلیل اطمینان خاطر داشتن از مونتاژ صحیح، درست و راحت این نوع از اتصالات ابزار دقیق می باشد.


برای آشنایی بهتر با تک فرول ها و دو فرول ها به بررسی ویژگی ها و تفاوت های میان این دو نوع از اتصالات ابزار دقیق می پردازیم :


جالب است بدانید به دلیل ماهیت طراحی و ساخت این نوع از اتصالات ابزار دقیق، چهارده روش وجود دارد که یک شخص آموزش دیده بتواند به هنگام نصب، یک دوفرول را به اشتباه مونتاژ کند. اما در مراحل مونتاژ یک تک فرول تنها دو راه وجود دارد که یک شخص بتواند آن را به اشتباه نصب نماید و خوب است که این حقیقت را به خاطر داشت که با در نظر گرفتن اهداف یک دستگاه ممکن است یک تک فرول کارایی بهتری داشته باشد. چرا که برای اغلب دستگاه ها و تجهیزات، ایمنی در اولویت است.

بیشتر دستگاه ها و تجهیزات کمیته هایی را برای ارزیابی تولیدات و فرآیندهای اتصالات ابزار دقیق اختصاص داده اند که ارتباط مستقیمی با ایمنی دارد.


اساس ساخت و طراحی پایه ای اتصالات ابزار دقیق دوفرول به گونه ای است که از چهار قطعه اصلی تشکیل شده است

که شامل : مهره ،فرانت فرول، بک فرول و بدنه می باشد. در واقع اضافه شدن یک تیوب آن را به پنج اجزای تشکیل دهنده تبدیل کرده است.

طراحی دوفرول به گونه ای می باشد که بدون هیچ آسیبی به دیواره های تیوب، به طور کامل و بدون هیچ گونه نشتی متصل می شود. بنابراین این نوع از اتصالات ابزار دقیق در برابر حرارت ها، فشارها و انواع لرزش ها مقاوم هستند.

این ویژگی ها سبب شده که اتصالات دوفرول یکی از بهترین اتصالات ابزار دقیق در ماشین آلات صنعتی به شمار رود. همچنین اتصالات ابزار دقیق دوفرول در متریال های متفاوت قابل دسترس هستند.

اتصالات ابزار دقیق دوفرول از استینلس استیل 316 و یا آلیاژ برنجی فرآوری و ساخته شده است. این نوع از اتصالات ابزار دقیق در سایز های بین 16/1 الی 2 اینچ در دسترس و قابل استفاده هستند. اتصالات دوفرول در تیوب هایی که دارای دیواره های ضخیم یا نازک هستند کاربرد دارند.


هم چنین از طرف دیگر، در اتصالات ابزار دقیق، اتصالات تک فرول میزان فشار کمتری را میتوانند متحمل شوند و این نوع از اتصالات به مانند اتصالات دو فرول از استنلس استیل 316 و یا آلیاژ برنجی فرآوری شده و در سایز های بین 16/1 الی 2 اینچ در دسترس می باشند.

در ضمن این نوع از اتصالات ابزار دقیق قطعات کمتری نسبت به انواع دیگر اتصالات دارند.

این اتصالات درانجام فعالیت هایی با لرزش و پالس بالا کاربرد دارند.

در این جا می توان این سوال را مطرح کرد که چرا در اتصالات ابزار دقیق، اتصالات تک فرول هنوز در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند؟

هیچ جای شکی وجود ندارد که میزان تحمل فشارهای زیاد و وجود بست های غیرقابل نفوذ که در اتصالات دو فرول به کار رفته،میتوان آن را به عنوان انتخاب گزینه مناسبی در اتصالات ابزار دقیق نام برد، اما به هرحال برخی مواقع اتصالات تک فرول در محیط ها و شرایط خاص بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند که به چندی از مشخصه های آن در زیر می پردازیم:

 بدون قابلیت حرکت معکوس سیالات، تک فرول یعنی تنها داشتن یک راه، به همین دلیل نصب و مونتاژ این نوع از اتصالات ابزار دقیق به راحتی انجام می گیرد

 تحت شرایط خاص تک فرول ها در برابر لرزش ها و پالس ها عملکرد بهتری دارند.


روان کاری

در هر دو نوع از اتصالات ابزار دقیق (تک فرول، دو فرول) برای جلوگیری از خراشیدگی، پوسیدگی و زنگ زدگی لازم است درون دندانه های مهره ها روان کاری صورت پذیرد. اتصالات تک فرول اغلب بیشتر از اتصالات دوفرول با مولیبدن (عنصر شیمایی بسیار سخت) روان کاری می شوند.

اساسا در اتصالات ابزار دقیق، این موضوع باید مورد توجه قرارگیرد که روان کار های منحصربه فردی در اتصالات ابزار دقیق برای روان سازی پیشنهاد شود، به این دلیل که دستگاه ها تحت شرایط گرمای زیاد، خلا و محیط های تاثیر پذیر هستند. همچنین این فرآیند اجازه افزایش دفعات بازو بسته کردن را بدون افزایش گشتاور می دهد.

در اتصالات ابزار دقیق برای اتصالات دوفرول اغلب اوقات از یک نوع متفاوتی ازروان کاری ها استفاده می شود. بیشتر مواقع از نقره کاری (پوشش نقره) برای روانکاری مهره های اتصالات دوفرول استفاده میشود.


پوسیدگی و زنگ زدگی

بعد از پرداختن به تعاریف و ویژگی های اتصالات تک فرول و دوفرول، یکی دیگر از عوامل ویژه و خاصی که در ساخت و مونتاژ اتصالات ابزار دقیق مورد نیاز است، استقامت در برابر زنگ زدگی و خوردگی آلیاژها می باشد و اینجا این سوال مطرح است که چرا این موضوع در خصوص اتصالات ابزار دقیق مهم و ضروری است. از طرفی اگر خوردگی و پوسیدگی بدون هیچ گونه رسیدگی باقی بماند پیامدهای جبران ناپذیر اقتصادی قابل توجهی به همراه دارد.

از طرف دیگر موضوعی که در خصوص اتصالات ابزار دقیق مهم و قابل توجه است این است که خوردگی و زنگ زدگی در اتصالات تک فرول و دو فرول می تواند یک عامل مهمی باشد که به تعطیلی یا ازکارافتادگی کامل منجر شود.

اغلب اوقات خوردگی و زنگ زدگی در اتصالات ابزار دقیق می تواند محصول و فرآورده تولید شده ای را تحت تاثیر قرار دهد و آلوده کند، و یا حداقل تاثیرات شدید بر روی راندمان و کارایی فرآیند تولید محصولات یا فرآورده ها بگذارد.

زنگ زدگی ها و خوردگی ها چطور خود را در اتصالات ابزار دقیق نشان می دهند؟

پیشگامی در عرصه اتصالات ابزار دقیق منوط به استقامت و سرسختی آن هاست که در این باب فرآیندهای مختلفی وجود دارند که تولیدکنندگان برای رسیدن به آن باید اتصالات ابزار دقیقی تولید کنند که در برابر زنگ زدگی و خوردگی ها استقامت بیشتری دارند.

در اتصالات ابزار دقیق دو نوع از انواع زنگ زدگی ها وجود دارند که باید از آنها آگاه بود:

1. زائده یا برآمدگی

2. سطحی یا ظاهری

زنگ زدگی از نوع زائده یا برآمدگی در واقع از آنچه که (سیالات) در داخل تیوب ها در جریان است ایجاد میشود. و زنگ زدگی از نوع سطحی یا ظاهری از بازخورد عوامل بیرونی که محیط را احاطه کرده است ایجاد می گردد. اگر به هر کدام از این دو نوع زنگ زدگی ها در اتصالات ابزار دقیق بی اعتنایی صورت گیرد فرآیند تولید دست به گریبان مشکلاتی میگردد که باعث از کارافتادن سیستم ها و تاسیسات میگردد.

معضل های پوسیدگی ها و زنگ زدگی ها در اتصالات ابزار دقیق

به یکسری از معضلات فرسایش اتصالات ابزار دقیق، که اگر رعایت نشوند، ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشند، میپردازیم:

* تخطی کردن از استانداردها

* ممانعت از حفظ و نگهداری اتصالات ابزار دقیق

* از کارافتادگی تاسیسات به علت پوسیدگی اتصالات ابزار دقیق

* از دست دادن یا آلوده شدن محصولات تولید شده

* کاهش شدید راندمان کاری. برای مثال: زمانی که در اتصالات ابزار دقیق پوسیدگی و زنگ زدگی ایجاد میشود تبادلات حرارتی به درستی انجام نمیشود

* از کار افتادگی تجهیزات و اتصالات ابزار دقیق مجاور

* از دست دادن ذخایر طبیعی، ایجاد آلودگی و حتی به خطر افتادن جان انسان

هم چنین از متریال ها و فرآیندهای خوب و با ارزش برای کاهش و از بین بردن مشکلات پوسیدگی و خوردگی در اتصالات ابزار دقیق می توان کمک گرفت. اما قبل از آن لازم است درباره انواع مختلفی از پوسیدگی ها بیشتر بدانیم.

پوسیدگی از نوع یکنواخت و یکدست

در اتصالات ابزار دقیق پوسیدگی یکدست و یا خوردگی کلی، یک نوع شناخته شده از انواع پوسیدگی ها می باشد. از نتایج و عواقب این نوع پوسیدگی، کاهش ضخامت فلز به مرور زمان، و برجا گذاشتن آثار پوسیدگی به طور یکدست می باشد.

پوسیدگی از نوع گالوانیک یا محرک

در اتصالات ابزار دقیق پوسیدگی گالوانیک (محرک) می تواند به راحتی از تماس و ارتباط بین دو متریال مختلف در اتصالات مورد استفاده ناشی شود.

در بیشتر مواقع پوسیدگی از نوع گالوانیک سریعا در بدتر شدن فلزات تاثیر می گذارد و می تواند باعث از کار افتادگی مهلک اتصالات گردد. از متد های رایجی که برای جلوگیری از این نوع پوسیدگی وجود دارند، استفاده از متریال هایی می باشد ترکیبات ساخت آن ها به مانند یکدیگر هستند.

و یا درصورت استفاده از متریال های مختلف و ترکیب های متفاوت در ساخت، حدالامکان به دور از محیط های مستعد که باعث پیشرفت این نوع پوسیدگی ها می شوند قرارگیرند، و هم چنین در ساخت اتصالات ابزار دقیق از پوشش ها و روکش هایی در حین ساخت اتصالات استفاده شود که بتوانند در برابر آثار مخرب محیط مقاوم باشند. در شکل زیر نمونه ای از این نوع پوسیدگی نشان داده شده است.

پوسیدگی از نوع حفره حفره (سوراخ سوراخ)

ثبت نظر

مقالات

اتصالات پارکر و سوئیج لاک
1401-06-01

مقاله

اتصالات پارکر و سوئیج لاک

اتصالات آلیاژی
1401-06-01

مقاله

اتصالات آلیاژی

اتصالات تیوبینک استنلس استیل
1401-06-01

مقاله

اتصالات تیوبینک استنلس استیل

قیمت شیر توپی یا گازی یا بال ولو
1401-08-18

مقاله

قیمت شیر توپی یا گازی یا بال ولو

خرید اتصالات پایپینگ سه راهی
1401-08-18

مقاله

خرید اتصالات پایپینگ سه راهی

seyhan sayal

میتوانید از طریق تکمیل اطلاعات، محصول مورد نظر را استعلام نمایید.

فرم با موفقیت ثبت شد.
captcha refresh