شیرآلات فشار قوی

خرید شیرآلات فشار قوی

شیرآلات فشار قوی شیرآلاتی هستند که می‌توانند در فشار‌های بالای ۵۰۰ PSI کار کنند. طراحی یک شیر فشار قوی به نحوی است که به آن اجازه می‌دهد تا با حداکثر فشار کاری ۵۰۰ PSI و حتی بیشتر کار کرده و آسیب نبیند. برای مثال وجود شیرآلات فشار قوی کنترل و تنظیم در سیستم‌هایی با پمپ‌های جابجایی مثبت برای عملکرد ایمن و کارآمد کاملاً ضروری هستند.شیر اطمینان استنلس استیل نیز دارای این ویژگی میباشد.

در حالی که نرخ تحویل یک پمپ گریز از مرکز با توجه به فشار عملکرد سیستم تنظیم می‌شود، پمپ جابجایی مثبت نرخ تحویل را تقریباً مستقل از فشار ارائه می‌کند. در صورت تغییر نرخ جریان، با روشن و خاموش کردن مصرف‌کنندگان در سیستم فشار بالا، فشار سیستم به‌طور ناگهانی منجر به اضافه فشار بدون شیرآلات مربوطه و در نتیجه نقص سیستم می‌شود. برای جلوگیری از این امر، هر سیستم فشار قوی نیاز به شیرآلات فشار قوی برای کارکرد امن دارد.


از شیرآلات فشار قوی در کجا استفاده می‌شوند؟

در صنایع نفت و گاز از شیرآلات فشار قوی‌ در کاربرد‌های مختلفی استفاده می‌شود. این شیرآلات شامل شیرهای تخلیه، شیرهای فشار برگشتی، شیرآلات کنترل‌کننده مکش و شیرهای گردش مجدد می‌شوند. انواع شیرآلات پلیمری مورد استفاده در خطوط لوله نیز از جمله شیرآلات فشار قوی هستند.

در واقع هر شیری که برای کاربردی به‌جز کم‌وزیاد کردن شدت جریان مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزو شیرآلات فشار قوی است. قیمت شیرآلات فشار قوی و قیمت شیر توپی بسته به کارکردی که انجام می‌دهند متغیر است. در زمان خرید شیرآلات فشار قوی باید به جنس مواد تشکیل‌دهنده دقت کرد.


اساس کار شیرآلات فشار قوی

یکی از اولین سؤالاتی که هنگام راه‌اندازی یک شیر فشار قوی تعیین می‌شود این است که چه چیزی آن را تغذیه می‌کند؟ این شیر برای کنترل جریان از چه نیروی محرکه‌ای استفاده می‌کند؟ شیرآلات فشار قوی می‌توانند با نیروی پنوماتیک یا برق تغذیه شوند. نیرو از طریق یک محرک به شیر منتقل می‌شود که معمولاً به بالای شیر پیچ می‌شود.

یک محرک پنوماتیک سیگنال پنوماتیکی را از یک پیلوت فشار (با استفاده از گاز یا هوای فشرده) دریافت می‌کند و عملکرد شیر را مطابق با آن سیگنال تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. یک محرک الکتریکی نیز یک سیگنال الکتریکی را از یک Electric Pilot یا RTU دریافت می‌کند؛ سپس محرک آن سوپاپ را بر اساس سیگنال دریافتی به عملکرد مربوطه هدایت می‌کند.

دو مزیت متمایز محرک الکتریکی نسبت به محرک پنوماتیکی عبارت است از عملکرد بدون آلایندگی و قابلیت‌های اتوماسیون. از آنجایی که یک محرک الکتریکی به‌جای گاز طبیعی از نیروی الکتریکی استفاده می‌کند، در حین کار هیچ‌گونه گاز‌ گلخانه‌ای به اتمسفر منتشر نمی‌شود.

محرک‌های الکتریکی توانایی برقراری ارتباط از راه دور را دارند، بنابراین می‌توانید شیر‌آلات فشار قوی خود را از راه دور نظارت و کنترل کنید. قیمت شیرآلات فشار قوی و فروش آن با محرک الکتریکی معمولاً بالاتر از قیمت شیرآلات فشار قوی با محرک پنوماتیکی است. برای اطلاع بیشتر از فروش شیرآلات به صفحه فروش شیر یک طرفه مراجعه کنید.


عملکرد انواع شیرآلات فشار قوی

درادامه به عملکر انواع شیرآلات فشار قوی میپردازیم. باما همراه باشید:

شیر‌آلات فشار قوی اطمینان:

از افزایش غیرمجاز فشار جلوگیری کرده و پس از آزاد شدن فشار مجدداً به‌صورت محکم بسته می‌شوند. شیرآلات فشار قوی عملکرد مطمئنی از خود ارائه می‌کنند. به همین واسطه، خرید شیرآلات فشار قوی برای موارد با اهمیت، توصیه می‌شود.

شیر‌آلات فشار قوی بای پس:

در این شیرها خط فشار در جهت خط مکش باز می‌شود. این مکانیزم اجازه می‌دهد تا پمپ بدون فشار راه‌اندازی شود. خرید شیرآلات فشار قوی بای پس از الزامات هر صنعتی است که تحت فشار بالا کار می‌کند.

شیر‌آلات فشار قوی قطع و وصل‌کننده جریان مصرف‌کننده: ارتباط مصرف‌کننده با منبع تغذیه را در فشار بیش‌ازحد مجاز، قطع می‌کنند. قیمت شیرآلات فشار قوی قطع‌کننده معمولاً بالا است.

شیر‌آلات فشار قوی سرریز:

امکان جریان یافتن حجم اضافی بدون فشار به بیرون را فراهم کرده و فشار عملیاتی سیستم را ثابت نگه می‌دارد.

شیر‌آلات فشار قوی قطع‌کننده:

برای بستن خطوط مصرف‌کننده در برابر فشار مکش یا گردش استفاده می‌شود. در خرید شیرآلات فشار قوی قطع‌کننده در مورد مکانیزم عملکردی آن تحقیق کنید.

شیر‌آلات فشار قوی نگهدارنده فشار:

فشار سیستم را در عملکرد چند مصرف‌کننده، زمانی که مصرف‌کنندگان جداگانه خاموش و روشن می‌شوند، ثابت نگه می‌دارد. قیمت شیرآلات فشار قوی نگهدارنده فشار، بالا است.

شیرآلات فشار قوی یک طرفه:

از برگشت مجدد مایع پمپاژ‌شده جلوگیری می‌کنند. خرید شیرآلات فشار قوی یک طرفه در صنعت پمپ ضروری است.

شیر‌آلات فشار قوی چنج اور:

برای کنترل دو مصرف‌کننده به‌طور متناوب (شیر ۳/۲ طرفه) استفاده می‌شود. قیمت شیرآلات فشار قوی چنج اور چندان بالا نیست؛ اما خرید شیرآلات فشار قوی چنج اور در برخی از مواقع از اهمیت بالایی برخوردار است.


شیر‌آلات فشار قوی و ویژگی‌های آن‌ها

شیر‌آلات فشار قوی دارای ویژگی‌های متنوعی هستند که برخی از آن‌ها را می‌توان با یکدیگر ترکیب کرد. در ادامه به بررسی برخی از عملکردهای مهم و ضروری شیرآلات فشار قوی خواهیم پرداخت. همان‌طور که می‌دانید قیمت شیرآلات فشار قوی نسبت به شیرآلات معمولی به‌مراتب بالاتر است؛ اما بررسی این عملکردها لزوم استفاده و خرید شیرآلات فشار قوی را کاملاً توجیه می‌کنند.

حفاظت در برابر انفجار:

شیرآلات فشار قوی برای عملیات در اتمسفر‌های بالقوه انفجاری بسیار مناسب هستند.

ارتباط‌دهی آبشاری:

به چندین شیر اجازه می‌دهد تا به یکدیگر متصل شده و یک ایستگاه را تشکیل دهند. قیمت شیرآلات فشار قوی آبشاری نسبتاً بالا است.‍‍

آب دیونیزه‌شده:

شیرآلات فشار قوی دیونیزه‌شده برای بهره‌برداری از آب‌های غیرمعدنی مناسب است.

شیرآلات فشار قوی دریایی:

برای کار با آب دریا مناسب است. قیمت شیرآلات دریایی نیز به‌مراتب بالا بوده و نگهداری از آن‌ها نیز مشکل است.

مهروموم شکاف‌ها:

برای اطمینان از عملکرد دقیق تنظیم فشار در سیستم‌های تکرارپذیر و تکرار شونده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کنترل الکترو پنوماتیک:

فرمان‌های سوئیچینگ و تنظیم فشار شیر را درک کرده و به‌صورت پنوماتیک کار می‌کند.

سنجش موقعیت:

این شیر به‌طور مداوم موقعیت فعلی شیر را تشخیص داده و به اپراتور فیدبک می‌دهد. قیمت شیرآلات سنجش موقعیت چندان بالا نیست؛ اما خرید شیرآلات سنجش موقعیت بسیار ضروری است.


نکات مهم هنگام خرید شیرآلات فشار قوی

عواملی که باید هنگام ارزیابی نیاز‌های خود در زمان خرید شیرآلات فشار قوی در نظر بگیرید، در ادامه مورد بررسی قرار گرفته‌اند. آیا یک شیر فشار قوی خاص برای کاربرد مدنظر شما و جابجایی سیال مربوطه مناسب است یا خیر؟ در خرید شیرآلات فشار قوی فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:

۱. حداکثر فشار عملیاتی

حداکثر فشار کاری یک مشخصه مهم در زمان خرید شیرآلات فشار قوی ​​است. این مشخصه حداکثر فشار قابل‌تحمل شیر را مشخص می‌کند، فشاری بالاتر از حداکثر فشار عملیاتی، عملکرد صحیح و ایمن شیر را در معرض خطر قرار خواهد داد. تمام شیر‌ها دارای حداکثر فشار عملیاتی هستند.


۲. دمای عملیاتی

اطلاع داشتن از حداکثر دمای عملیاتی قابل‌تحمل، در کنار دانستن حداکثر فشار عملیاتی در زمان خرید شیر‌آلات فشار قوی بسیار مهم است. هر دو پارامتر اغلب با بسیاری از کاربرد‌های صنعتی مرتبط هستند. به دنبال یک شیر فشار قوی باشید که دارای محدودیت دمایی متناسب با دمای عملیاتی فرآیند شما باشد. قیمت شیرآلات فشار قوی تا حد زیادی به این دو مولفه بستگی دارد.


۳. مواد سوپاپ

متریال اولیه‌ای که برای ساخت شیرآلات فشار قوی مورد استفاده قرار می‌گیرند، تعیین‌کننده مقاومت آن شیر در برابر فشار، دما، سایش، خوردگی و غیره است. ناسازگاری مواد بین سیال، مواد افزودنی و مواد سازنده شیر نیز باید در نظر گرفته شود.

تولیدکنندگان شیر‌های صنعتی نمودار‌های ناسازگاری مواد را فهرست کرده و به شما می‌گویند که چه سیالاتی قابلیت کار با شیر مدنظر را دارند. قیمت شیرآلات فشار قوی همچنین به کیفیت متریال اولیه آن‌ها بستگی دارد. در زمان خرید شیرآلات فشار قوی به نمودار ناسازگاری مواد فهرست شده توسط سازنده دقت کنید.

بدنه و نشیمن سوپاپ شیر را می‌توان از چدن شکل‌پذیر ساخت. چدن ارزان است و می‌تواند تاب ضربه را مهار کند؛ اما در برابر خوردگی چندان مقاوم نیست. فلز برنج (برنز) مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارد؛ اما معمولاً فشار کاری چندان بالایی را پوشش نمی‌دهند.

فولاد ضدزنگ ۳۱۶ گران‌تر از آهن، برنج یا برنز است؛ اما مقاومت بالایی در برابر خوردگی و استحکام کششی در دمای بالا ارائه می‌دهد. بدنه شیر همچنین می‌تواند از مونل (آلیاژی از نیکل و مس) یا اینکونل (آلیاژ نیکل، کروم و آهن) که مقاومت بالایی در برابر خوردگی و جابجایی سیال خورنده دارند ساخته شود. این آلیاژها همچنین برای کار در دمای بالا مناسب هستند. قیمت شیرآلات فشار قوی با توجه به جنس مواد اولیه سازنده متغیر است.

سایر قسمت‌های شیر مانند واشر، مهروموم و بسته‌بندی، معمولاً از پلی تترافلوئورواتیلن (PTFE) ساخته می‌شوند. این مواد برای اصطکاک کم‌تر بین قطعات متحرک در فشار و دمای بالا مناسب هستند. همچنین ممکن است از پلی اورتان، ویتون یا پلی اتراترکتون در ساخت واشر استفاده شود که دوام، مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر خوردگی را تضمین می‌کنند. در زمان خرید شیرآلات فشار قوی به جنس مواد بدنه و مواد نشیمنگاهی توجه کنید.


۴. نوع اتصال اند کانکشن (End Connection)

نوع اند کانکشن (End Connection) و اتصال مورد استفاده در کاربرد‌های فشار بالا برای جلوگیری از نشتی سیال حیاتی است. برای مثال اتصالات انتهایی رزوه‌ای زمانی مفید هستند که قطر لوله کوچک باشد (زیر ۲ اینچ). برای اندازه‌های بزرگ‌تر از ۲ اینچ، درزگیری فضای بین رزوه‌ها تحت فشار زیاد دشوار خواهد بود. اگر قرار باشد شیر به‌طور دوره‌ای نگهداری شود، اند کانکشن (End Connection) رزوه‌ای مناسب‌تر هستند. اتصالات رزوه‌ای در صورت بروز نشتی نیاز به تعویض کامل دارند.

نکات مهم در انتخاب و خرید شیرآلات فشار قوی، دقت کردن به اند کانکشن (End Connection) اتصالات از نظر تحمل فشار، دمای سیال و تعداد دفعاتی که می‌توان شیر را از خطوط لوله جدا کرد است. اند کانکشن (End Connection) جوشی برای کاربرد‌های فشار بالا مناسب‌تر است، زیرا نشتی صفر را تضمین می‌کند.

اتصالات جوشی همچنین در سیستم‌های سیال خطرناک استفاده می‌شوند. اتصالات انتهایی جوش داده‌شده دائمی هستند و به‌هیچ‌وجه نشتی ندارند.


انواع شیرهای فشار قوی

شیرهای فشار قوی اغلب از ۵ نوع زیر هستند:

شیر گلوب یا کروی

شیر سماوری یا پلاگ ولو

شیر سوزنی

شیر توپی

شیر دروازه‌ای (Gate Valve)

قیمت شیرآلات فشار قوی و قیمت شیر نمونه گیری به عوامل مختلفی مانند نوع آن، متریال مورد استفاده در تولید، کاربری استفاده، میزان تحمل فشار بار و ... بستگی دارد. به همین دلیل نمی‌توان قیمت واحدی برای این شیرآلات بیان کرد. برای اطلاع از قیمت شیرآلات فشار قوی می‌توانید با مشاورین ما در تماس باشید.

ثبت نظر

seyhan sayal

میتوانید از طریق تکمیل اطلاعات، محصول مورد نظر را استعلام نمایید.

فرم با موفقیت ثبت شد.
captcha refresh