شیر سوزنی استنلس استیل

1401.04.05

یک شیر سوزنی استنلس استیل در کنترل دقیق و درست میزان جریاناتی که می تواند شامل گازها و مایعات شفاف باشند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در شیرسوزنی استنلس استیل تنظیمات برای کنترل میزان جریانات، تدریجی و یکنواخت هستند. اگرچه یک شیر سوزنی استنلس استیل را می تواند به عنوان یک شیر مسدود کننده مورد اطمینان مورد استفاده قرار داد. از طرفی به طور کلی یک شیرسوزنی استنلس استیل را به تنهایی می توان برای فرآیندهایی با میزان جریان پایین استفاده کرد، و از طرفی می توان تا مقدار اندازه ای که مشخص شده، سیالات را با فشار بالایی از ورودی ها به خروجی ها انتقال داد.

در یک شیر سوزنی استنلس استیل سایزهایی که برای پورت ها و سوپاپ ها بیشتر رایج است از 8/1 الی 2 برآورد می شود. تقریبا می توان گفت یک شیرسوزنی استنلس استیل بیشتر برای کنترل میزان جریان گاز کاربرد دارد، به مانند گاز پروپان که توسط شیرسوزنی استنلس استیل کنترل می شود.

شیر سوزنی استنلس استیل چگونه کار می کند؟

شیرسوزنی استنلس استیل، یک دهانه یا شکاف را با یک تیزشدگی مخروطی شکل که در شیرسوزنی استنلس استیل حکم سوزن را دارد و در انتهای بدنه ی استوانه ای شیرسوزنی استنلس استیل قرار دارد، باز و بسته می کند. و از طرفی افزایش ها و کاهش های جریانات را با چرخاندن دستگیره کنترل می کند.

شکل زیر یک شیرسوزنی استنلس استیل را نشان می دهد که بخش ها، طراحی، ساخت و جزییات را از زاویه مقابل به تصویر کشیده است. دستگیره ای که در قسمت (A) نشان داده شده است به پیستون فرو رونده متصل شده است که به عنوان یک استوانه که در قسمت (F) نشان داده شده است نامیده می شود.


در شیر سوزنی استنلس استیل زمانی که شما دستگیره را می چرخانید، پیستون بر اساس دندانه ها و پیچ و مهره هایی که در شیرسوزنی استنلس استیل به کار رفته است، به سمت بالا و پایین حرکت می کنند (C). مهره قفل کننده که در قسمت (B) نشان داده شده است، از باز کردن کامل و بیش از حد جلوگیری به عمل می آورد. زمانی که پیستون به سمت پایین حرکت میکند نوک انتهایی سوزن (I) کاملا با دهانه و شکافی که برای جریان سیالات ایجاد شده متصل می شود (H). در شیرسوزنی استنلس استیل اغلب، محل قرارگیری سوزن در مرکز شیر می باشد. همچنین در شیرسوزنی استنلس استیل آپشن ها و سایزهای متفاوتی به هنگام نصب و اتصال به یک پایپینگ یا لوله از طریق اتصالات سوپاپ (G) در ورودی ها و خروجی ها وجود دارد.

بانت یا کلاهک به کار رفته در شیرسوزنی استنلس استیل که در قسمت (D) نشان داده شده به محفظه شیر متصل شده است (E) که می تواند از مواد و متریل های مختلفی از قبیل مواد برنجی یا استنلس استیل ساخته شود. در یک شیرسوزنی استنلس استیل بر اساس پیچ و مهره های به کار رفته، شما می توانید پیستون را که انتهای آن به سوزن ختم می شود را به هنگام نصب خیلی بادقت جا بزنید تا بتوان جریان را به درستی کنترل کرد. بنابراین با تغییر دادن موقعیت پیستون، شما قادر خواهید بود میزان جریانات را از بالاترین میزان تا پایین ترین میزان کنترل کنید.

انواع متفاوتی از یک شیرسوزنی استنلس استیل وجود دارد که درباره آن توضیح داده خواهد شد.

شیرسوزنی استنلس استیلی که عملکرد آن به صورت دستی می باشد، می توان گفت که یک نوع رایجی از شیرسوزنی استنلس استیل است که راجع به آن توضیح خواهیم داد.

شیر سوزنی استنلس استیل از نوع موتوردار :

این نوع از شیرسوزنی استنلس استیل دستگیره ای برای عملکرد دستی ندارد، اما در عوض از یک محرک الکترونیکی یا محرک فشار هوا برای اتصال و چرخاندن پیستون استفاده می کند. این نوع از شیرسوزنی استنلس استیل قابلیت کنترل از راه دور را دارد و معمولا در یک سیستم پیچ در پیچ و تو در تو به منظور سهولت در انجام فعالیت مورد استفاده قرار می گیرد، و یا از طرفی دیگر با گذاشتن یک تایمر میزان جریان را به صورت دقیق از راه دور کنترل می نمایند.

شیرسوزنی زاویه دار :

این نوع از شیرسوزنی استنلس استیل به صورت 90 درجه از داخل به بیرون می چرخد، از طرفی زاویه 90 درجه می تواند امکان یکپارچه سازی بهتر سیستم را فراهم سازد. شکل زیر یک نمونه از این شیرسوزنی استنلس استیل را نشان داده است.

انتخاب یک شیرسوزنی استنلس استیل :

زمانی که یک شیرسوزنی استنلس استیل انتخاب می شود، چهار عامل اصلی و کاربردی که لازم و ضروری هستند، به میان می آید که شامل : متریال به کار رفته، تحمل میزان فشار، سایز و اندازه، تحمل میزان حرارت و گرما می باشد.

متریال :

متریال و مواد به کار رفته در محفظه شیرسوزنی استنلس استیل متناسب با نحوه و نوع عملکرد خاصی که هر شیرسوزنی استنلس استیل دارد می باشد. اغلب مواد و متریال های به کار رفته در محفظه یک شیرسوزنی استنلس استیل، برنجی و یا همان از نوع استنلس استیل می باشد، که از طرفی میزان استقامت و پایداری لازم را در برابر عوامل شیمیایی داشته باشد. همچنین متریال های دیگری برای کاربردهای خاص موجود هستند.

شیرسوزنی با متریال برنجی :

شیر سوزنی برنجی برای سیستم های هیدرولیکی، آب های آشامیدنی، همچنین برای فرآیندهایی که در حرارت و گرمای بالا فعالیت دارند و برای پایپینگ های گازی مناسب هستند. همچنین این ها برای انجام فرآیندهایی از جمله آب آشامیدنی که در آن واکنش های اسیدی و قلیایی وجود ندارد و از طرفی بدون خورندگی می باشند می تواند مناسب باشد. و همچنین از طرف دیگر استفاده از این متریال برای اب شور و یا آب دریا، آب مقطر، آب اسیدی و آب کلردار توصیه می شود که استفاده نشود.

شیر سوزنی با متریال استنلس استیل :

شیرسوزنی استنلس استیل به صورت کلی برای هر نوع فعالیتی بسیار مناسب می باشد، زیرا استقامت بالایی در برابر عوامل شیمیایی دارد. این متریال بسیار با دوام و مقاوم می باشد و در برابر حرارت های بالا و فشارهای زیاد استقامت دارد. این متریال برای فعالیت هایی که خاصیت خورندگی دارند و فشارهای بالایی را تحمل می کنند بسیار مناسب است. مانند آب شور و یا آب دریا.

فشار در شیرسوزنی استنلس استیل :

درک عواملی چون تحمل میزان فشار درسیستم شما از نیازهای مبرم و حیاتی هستند که به هنگام انتخاب شیرسوزنی استنلس استیل باید مورد توجه قرار گیرد. یک شیرسوزنی استنلس استیل پر قدرت می تواند فشاری را از 4000 الی 5000 PSI (275 الی 413 بار) در F°100 تحمل کند. اما زمانی که فشار های بالاتری برای انجام فرآیند لازم باشد، مثلا عملکردهای هیدرولیکی با فشار خیلی بالا، در اینجا شیرسوزنی استنلس استیل با تحمل میزان فشاری در حدود PSI 10000 (689 بار) در F°100 می تواند فعالیت داشته باشد. از طرفی این نکته قابل ذکر است که طراحی های به خصوص، زمانی مفید واقع می شوند که شما به یک شیرسوزنی وکیوم شده و غیرقابل نفوذ برای فشارهای پایین احتیاج دارید.

سایز دهانه و پورت ها (سوپاپ ها) در شیرسوزنی استنلس استیل :

شیر سوزنی استنلس استیل در دهانه ها و پورت هایی با عرض و وسعت بالا قابل استفاده می باشد. اتصالات پورت ها و سوپاپ ها می تواند در انتهای نر و مادگی ها باشد. مهره های استاندارد و رایجی که مورد استفاده قرار می گیرند، NPT  BSB  ISU استاندارد هستند. درجه و اندازه ای که در شیرسوزنی استنلس استیل کاربرد دارد از 2 الی mm12 یا 8/1 الی 2 می باشد.

اطمینان از درستی اندازه ی پورت ها و دهانه ها باعث کارکرد درست سیستم می شود و احتمال بروز نشتی را به حداقل می رساند.

حرارت و گرما در شیرسوزنی استنلس استیل:

شیرسوزنی استنلس استیل در فرآیندهایی که با گرما و حرارت بالا سر و کار دارند سازگار می باشد. در یک شیرسوزنی استنلس استیل شما به محفظه ی شیرسوزنی با یک متریال خاص احتیاج دارید که مخصوص فرآیندهایی با حرارت بسیار بالا باشد و این اطمینان را بدهد که در برابر آن میزان دما مقاومت نشان می دهد. دو متریال رایج که در آب بندی و پلمپ شیرسوزنی استنلس استیل کاربرد دارد شامل PTFE (تفلون) برای یک میزان حرارت از 65- الی°450F و PEEK (پلی اتراترکتون) برای استقامت در برابر حرارت های بالا 600°F می باشد.

کاربرد های شیرسوزنی استنلس استیل :

شما می بینید که یک شیرسوزنی استنلس استیل در مراحل کنترل میزان جریانات قابلیت کنترل دقیق میزان جریانات را دارند. با انتخاب صحیح و درست یک شیرسوزنی استنلس استیل در متریال ها و سایزهای مختلف و باتوجه به میزان تحمل حرارت و فشار می تواند در انواع فرآیندهای گازی و فرآیند های مربوط به مایعات مورد استفاده قرار گیرد. یکی از مکان های رایج برای شیر سوزنی استنلس استیل دستگاه کنترل جریان گاز می باشد، مانند گاز پروپان.

در یک سیستم، یک شیرسوزنی استنلس استیل به کار رفته در گاز پروپان می تواند به صورت دقیق عملیات مسدود سازی، عملیات کنترل میزان جریانات را انجام دهد و تاثیر قابل توجهی در میزان مصرف انرژی داشته باشد.

تفاوت ها و شباهت های میان یک شیر کنترل میزان جریان و یک شیرسوزنی استنلس استیل :

در واقع هردو این اتصالات برای کنترل و کاهش میزان جریانات هوا بر پایه یک مواد گازی قابل استفاده می باشند که در نهایت ممکن است نتایج آن منجر به پایین آوردن سرعت محرک ها و یا فعالیت های مربوطه شود.

در این حین کارکرد اساسی و پایه ای هر دوی این اتصالات محدودسازی میزان جریان می باشد. در این میان در واقع تفاوت اصلی میان این دو این است که شیرسوزنی استنلس استیل میزان جریاناتی که شامل گازها و یا مایعات می باشد را در دو مسیر و راستا کنترل می کند، در حالی که شیر کنترل کننده میزان جریان، تنها کنترل یک مسیر و راستا را تضمین می کند.

همانطور که گفته شد، شیرسوزنی استنلس استیل دو مسیره می باشد، در حالی که شیر کنترل میزان جریان تنها دارای یک مسیر می باشد. در هردوی این اتصالات یک بدنه دندانه دار و با ظرافت به کار رفته است که اجازه می دهد شرایط برای تنظیم تدریجی مقدار جریانی که از شیر می گذرد فراهم شود.

هم اکنون به بررسی ویژگی های چندین مدل از شیرسوزنی استنلس استیل می پردازیم :

یک مدل از شیرسوزنی استنلس استیل، سری SNV50 می باشد که به بررسی ویژگی ها و طراحی آن می پردازیم :

ویژگی های این شیرسوزنی استنلس استیل (SNV50) به شرح زیر می باشد :

میزان تحمل فشار در این شیرسوزنی استنلس استیل تا 5000 PSI می باشد، که معادل 344 بار در دمای 100F° (38°C) می باشد.

تحمل میزان دما و حرارت این شیرسوزنی استنلس استیل ازF°-65 (38°C) تا 450F° (232°C) می باشد. همچنین پکینگ این شیرسوزنی استنلس استیل با استاندارد PTFE می باشد و تا 600°F (315°C) قابلیت تحمل دما را دارا می باشد.

متریال انتخاب شده در این شیرسوزنی استنلس استیل شامل : استنلس استیل 316 استاندارد، و همچنین با آلیاژ و درجه خلوص 400 و مدل برنجی در دسترس و قابل استفاده می باشد.

هر مدل از این شیرسوزنی استنلس استیل به طور کامل و صد در صدی با نیتروژن 1000 PSI مورد آزمایش کارخانه قرار گرفته اند.


هم اکنون قصد داریم کمی درباره طراحی این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل توضیح دهیم :

این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل در مقاصد و فرآیندهای گازی، نفتی و آبی کاربرد دارد.

میله استوانه ای شکل (stem) این شیرسوزنی استنلس استیل در تیپ های VEE  Regulating (تنظیم کننده) و سافت سیت با kel-f قابل استفاده می باشد. همچنین سایز دهانه و شکاف این شیرسوزنی استنلس استیل از 0.08 اینچ (2.0mm) تا 0.375 (9.5mm) می باشد.

بدنه این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل در قالب هایی به شکل مستقیم و راست و به صورت عمودی و یا افقی و یا به صورت نمونه ها و طراحی های زاویه دار تولید می شود.

پایه پنل (panel mounting) از 3.17mm تا 3.35mm می باشد.

پیچ و مهره های میله استوانه ای شکل (stem) شیرسوزنی استنلس استیل چرخشی می باشند و با رنگ دانه کرومیوم سخت (hard chrome-plated) به منظور طول عمر بیشتر و خدمات دهی بهتر آبکاری شده است.

متریال های پکینگ PTFE استاندارد، و پکینگ (پلی اتراترکتون) PEEK برای دما و حرارت های بسیار بالا می باشد.

مهره پکینگ به منظور مقاومت و سازگاری با محیط خارجی و اطمینان از عدم بروز نشتی طراحی و ساخته شده است. تنوع در اتصالاتی که شامل پیچ و مهره های نر و مادگی می باشند می توانند از انواع S-LOK ،NPT ،ISO باشند.

دستگیره ی چرخشی استاندارد که در مدل های گوی فنالیک سیاه و مدل میله افقی شکل از جنس استنلس استیل 316 می باشد در این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل به کار می رود.

در اشکال زیر سه مدل و تیپ از میله استوانه ای شکل (stem) که در این شیرسوزنی استنلس استیل به کار رفته نشان داده شده است.

تصویر سمت چپ که میله vee نامیده می شود برای تراکم فشار حتی در دما و حرارت های بالا می باشد.

تصویری که در وسط قرار دارد میله استوانه ای شکل تنظیم کننده نام دارد که برای کنترل میزان جریانات کاربرد دارد.

شکل سمت راست که سافت سیت (soft seat) نامیده می شود برای مسدودسازی های مکرر و پی در پی می باشد.

در شکل زیر اجزای سازنده شیرسوزنی استنلس استیل مدل (SNV50) نام برده شده است :

1. بدنه

2. میله (stem) vee،soft seat،regulating

3. پکینگ

4. حلقه پکینگ

5. مهره پنل

6. کلاهک آب بندی (آب بند)

7. مهره پکینگ

8. دستگیره استنلس استیل 316

9. تنظیمات باز و بسته کردن

زمانی که یک شیرسوزنی استنلس استیل انتخاب می شود، کل سیستم طراحی و ساخت باید توجهش بر روی اطمینان از میزان بالای امنیت باشد، که مشکلی در انجام یک فرآیند دیده نشود. کارکرد شیرسوزنی استنلس استیل ، همسازی متریال ها، اندازه های کافی، نصب درخور و مناسب، نحوه عملکرد و نگهداری، همه جز مسائلی هستند که طراح سیستم و کاربر در قبال آن مسئولیت دارند.

اکنون به بررسی یک مدل دیگر از شیرسوزنی استنلس استیل که از سری SDNV30 می باشد، می پردازیم :

ویژگی های این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل به شرح زیر می باشد :

میزان تحمل فشار در این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل تا 3000 PSI (206 بار) در 21C° 70°F می باشد. همچنین میزان تحمل دما و حرارت از 28C° (-20°F)- تا 93C° (204°F) می باشد.

دارای حلقه O (O-ring) با استاندارد FKM و با انتهای میله استوانه ای شکل از PCTFE می باشد. بدنه (body) این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل در دو مدل عمودی، افقی و زاویه دار (جهت دار) در دسترس و قابل استفاده می باشد.

انتهای میله استوانه ای شکل (stem) این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل بدون چرخش می باشد که امکان بستن و مهر و موم کردن و عملیات مسدودسازی مداوم و پی در پی را به طور کامل فراهم می کند.

در وضعیتی که شیرسوزنی استنلس استیل به طور کامل باز است، محل استقرار عوامل بستن و مهر و موم سازی ایمن هستند.

ساخت این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل به گونه ای است که پیچ و مهره های دستگیره از سیستم جریانات جدا شده است. این نوع دستگیره که در شیرسوزنی استنلس استیل مدل (SDNV30) به کار رفته، از ورود آلاینده ها و عوامل آلوده کننده خارجی به داخل شیرسوزنی استنلس استیل جلوگیری به عمل می آورد.

در شکل زیر اجزای تشکیل دهنده شیرسوزنی استنلس استیل مدل (SDNV30) به طور کامل نشان داده شده است :


1. بدنه

2. انتهای میله (STEM)

3. میله (stem)

4. واشر

5. حلقه O (0-ring)

6. حلقه پشتیبانی (backing ring)

7. پیچ پکینگ

8. ماسوره

9. حلقه نگهدارنده ( حلقه ضامن )

10. دستگیره

یکی دیگر از انواع شیرسوزنی استنلس استیل که قصد داریم راجب آن توضیح دهیم، شیرسوزنی استنلس استیل، سری SBNV60 می باشد.

ویژگی های این شیرسوزنی استنلس استیل به شرح زیر می باشد :

میزان تحمل فشار در این شیرسوزنی استنلس استیل 6000 PSI (413 بار) در 100°F (38°C) می باشد. میزان دما و حرارتی که این شیرسوزنی استنلس استیل تحمل می کند از -65°F (-53°C) تا 450°F (232°C) می باشد و دارای پکینگ PTFE استاندارد در 600°F (315°C) و با پکینگ PEEK (پلی اتراترکتون) انتخابی.

متریال های به کار رفته در ساخت این شیرسوزنی استنلس استیل شامل استنلس استیل استاندارد 316 می باشد و با عیار و درجه خلوص 400 قابل دسترس می باشد. این شیرسوزنی استنلس استیل به طور کامل و صد در صدی با نیتروژن 1000 PSI (69 بار) مورد آزمایش کارخانه قرار می گیرد.

طراحی و ساخت شیرسوزنی استنلس استیل سری (SBNV60) به شکلی که در پایین توضیح داده می شود می باشد :

طراحی این شیرسوزنی استنلس استیل برای اهدافی از جمله، فرآیند های گازی ، نفتی و آبی می تواند کاربرد داشته باشد.

از طرفی طراحی و ساخت این شیرسوزنی استنلس استیل به صورت فشرده ، متراکم و سخت می باشد. تنوع در تیپ های میله استوانه ای شکل (stem) این شیرسوزنی استنلس استیل لحاظ شده است که شامل vee ، سافت سیت با kel-f می باشد.

دهانه این شیرسوزنی استنلس استیل از 0.17 اینچ (4.3 mm) تا 0.25 اینچ (6.3 mm) می باشد. ضریب میزان جریان در این شیرسوزنی از 0.37 تا 0.73 می باشد. قالب بدنه (body) این شیرسوزنی استنلس استیل به صورت راست و مستقیم در حالت های عمودی و افقی، و به صورت زاویه دار (جهت دار) تولید و عرضه می شود. پیچ و مهره های میله استوانه ای شکل stem)) شیرسوزنی استنلس استیل سری SBNV60 به منظور طول عمر بیشتر با کروم سخت آبکاری شده است.

مواد و متریال های پکینگ با استاندارد PTFE و پکینگ PEEK (پلی اتراترکتون) آپشنال برای دما و حرارت های بسیار بالا تعبیه شده است. در شیرسوزنی استنلس استیل مهره پکینگ با آلاینده ه و آلودگی های بیرونی سازگاری نشان می دهد و از احتمال بروز نشتی در قسمت میله استوانه ای شکل (Stem) شیرسوزنی جلوگیری به عمل می آورد.

از طرفی تنوع در اتصالات به کار رفته در قسمت های انتهایی این شیرسوزنی استنلس استیل وجود دارد، و هم چنین پیچ و مهره های نر ومادگی جهت اتصال (مثلا اتصال با یک تیوب) که شامل S-LOK ، NPT ، ISO می باشد وجود دارد. از طرف دیگر لازم به ذکر است استاندارد به کار رفته در میله دستگیره این شیرسوزنی، استنلس استیل 316 می باشد.

در شکل زیر اجزای سازنده این مدل از شیرسوزنی استنلس استیل نشان داده شده است :

1. بدنه

2. میله (stem) شامل vee ،soft seat

3. پکینگ

4. حلقه پکینگ

5. مهره پنل

6. فنر پکینگ

7. مهره پکینگ

8. میله دستگیره استنلس استیل316

9. تنظیمات جهت باز و بسته کردن



شیر سوزنی استنلس استیل

در حال حاضر شیر سوزنی استنلس استیل به دلیل ویژگیهای منحصر بفرد و ایمنی بالا، نقش مهمی برای کنترل جریان سیالات در خطوط لوله کشی صنایع مختلف ایفا می کند. شیرآلات اس لاک نیز دارای این ویژگی ها است. بشرط آنکه بهترین نوع آنها از نظر سایز، شکل، گرید و میزان تحمل فشار و دما انتخاب شود. در ادامه این نوشته به طور دقیق به شناخت این دسته از شیرآلات صنعتی، مزایا و کاربردهای آن می پردازیم. همچنین علاوه بر شناخت انواعشان، قیمت شیر سوزنی استنلس استیل و نکات مهم هنگام انتخاب آنها را نیز بررسی خواهیم کرد.


شیر سوزنی استنلس استیل و عملکرد آن

برای اینکه به طور دقیق بدانیم شیر سوزنی استنلس استیل چیست باید علاوه بر بررسی نحوه عملکرد شیرهای سوزنی، در مورد جنس بدنه آنها نیز اطلاعات دقیقی به دست بیاوریم. معنی لغوی استنلس استیل (Stainless Steel )، فولاد ضد زنگ است که به آن استیل ضد زنگ یا فولاد زنگ نزن میگویند. فولاد ضد زنگ آلیاژی از فولاد بوده که اصلی ترین عناصر تشکیل دهنده آن آهن، نیکل و کروم است. به همین دلیل است که استنلس استیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد.
اکنون وقت آن است که در مورد شیر سوزنی و عملکرد آن بیشتر بدانیم. شیر سوزنی (Needle Valve  )، شیری با حرکت خطی است که در دسته شیرهای صنعتی قرار دارد. علت نامگذاری آن نیز استفاده از یک قطعه سوزنی شکل بهنام پلانگر برای کنترل جریان سیال است. باز و بسته کردن آنها هم بسته به نوع شیر، میتواند به صورت دستی یا خودکار و توسط عملگرهای الکتریکی، پنوماتیک و هیدرولیک انجام شود. انواع مختلف این شیرها به دلیل کارایی زیاد برای باز و بسته کردن جریانهای با دما و فشار زیاد و به دلیل دقت بالا و تلورانس دقیق، ایمنی کار را در حوزه های صنعتی بسیار بالا بردهاند. شیر پروانه ای یا باترفلای ولو نیز داراین این ویژگی ها است.


عملکرد شیر سوزنی

آنچه باعث افزایش کارایی و تفاوت این شیرها می شود، شکل داخلی مجرابند آنهاست که به شکل پیستون یا سوزن است. مجرابند به فلکه شیر متصل است و با چرخش به اندازه فلکه، مجرا به اندازه نیاز باز میشود. همین باز شدن به تدریج و کنترل شده باعث بالا رفتن ایمنی هنگام کنترل جریانات پرفشار، جلوگیری از انفجارهای ناگهانی صدمات و خسارتهای زیاد میشود. اتصال این سوزنها به سیستم خودکار در برخی از انواع شیرها، باعث بالا رفتن کیفیت کار میشود.


شیر سوزنی استنلس استیل و مزایای آن

سوال مهمی که اینجا مطرح میشود این است که چرا از این شیرها در فعالیتهایی که در صنایع مختلف انجام میشود و حساسیت بالایی نیز دارند استفاده میشود؟ برای پاسخ به این سوال باید در مورد مزایای آنها بیشتر بدانیم:
قیمت شیر سوزنی استنلس استیل نسبت به دوام و کاربردهایی که دارد بسیار مقرون به صرفه است.
عمر این شیرها زیاد است. همچنین به دلیل عدم استفاده از قطعات متحرک، استهلاک بسیار کمی نیاز دارند.
نگهداری و تعمیر این شیرها راحت است و هزینه زیادی در بر ندارد.
حداکثر دمای قابل تحمل برای این شیرها دمایی بالغ بر 1200 درجه فارنهایت ( 640 درجه سانتی گراد ) و حداکثر فشار قابل تحمل برایشان 10 هزار پوند بر اینچ مربع ( psi ) است. به همین دلیل در فشار و دمای بسیار بالای مایعات و گازهای مختلف میتوان از آنها استفاده کرد.
با وجود تمام ویژگیهای شیر سوزنی استنلس استیل ، طراحیشان بسیار ساده و جمع و جور است و کار کردن با این شیرها برای اپراتورها نیز بسیار راحت است.
دقت شیرهای سوزنی در کنترل جریان بسیار بالاست. همچنین عدم امکان نشت سیالات با این شیرها، به دلیل جنس بدنه و نوع ساخت آن، باعث بالا رفتن درجه اعتمادشان شده است. شیرآلات اس لاک


 شیرهای سوزنی استنلس استیل و انواع آن

در کنار مقاومت و قابلیت اعتماد بالا و مناسب بودن قیمت شیر سوزنی استنلس استیل، تنوع نوع و مدل نیز از دیگر نقاط مثبت آنها محسوب می شود. تنوع انواع دست صنعتگران و خریداران این شیرها را در انتخاب و خرید باز میگذارد و باعث بهبود کارکرد آنها نیز میشود مانند شیر یکطرفه استنلس استیل. در ادامه به اختصار به بررسی انواع این شیرها میپردازیم:


کلاس و گرید کاری

استیل ضد زنگی که در ساخت این شیرها به کار برده میشود گرید های مختلفی دارد. بر همین اساس نیز غالبا شیر سوزنی استنلس استیل، در دو گرید 304 و گرید 316 تولید و روانه بازار میشود. شیرهایی که با گرید 304 تولید میشوند در برابر خوردگیها و آسیبهای سیالات اسیدی مقاوم هستند. اما شیرهای دارای گرید 316، علاوه بر مقاومت در برابر سیالات اسیدی، در برابر کلرید و آب دریا نیز مقاومند. علاوه بر این شیرهای سوزنی موجود در ایران اغلب بر اساس استانداردهای DIN آلمان یا ASTM آمریکا و با کلاس فشار 150، 300 و 800 تولید شدهاند.  


  اتصال

برای اینکه بدانید چه شیری مناسب سیستم کاری شما و مطابق با نیازهایتان است، باید نوع اتصالات آن را نیز بشناسید. همچنین نحوه اتصال علاوه بر کارایی، بر قیمت شیر سوزنی استنلس استیل نیز تاثیر میگذارد. به طور کلی این شیرها با سه نوع اتصال زیر تولید و روانه بازار میشوند.
شیر سوزنی رزوهای
شیر سوزنی فلنجدار
شیر سوزنی جوشی


شکل بدنه

شناخت شکل، ظاهر و ساختار بدنه شیر سوزنی استنلس استیل نیز بسیار مهم است. چرا که میتواند در نحوه کار و قدرتی که دارند تاثیر بگذارند. به طور کلی تمامی شیرهای سوزنی موجود در بازار را از نظر شکل ظاهری میتوان در 3 گروه زیر جای داد:
شیرهای سوزنی T شکل: در ساخت این شیرها از یک دیافراگم Z شکل استفاده شده است. این نوع طراحی کمترین ضریب جریان و بیشترین افت فشار را دارد.
شیرهای سوزنی Y شکل: در این شکل آب بند و ساقه نسبت به هم زوایای 45 درجه دارند. همین زاویه باعث میشود جریان سیال نرمتر شده و مسیر جریان به صورت کامل باز شود. این نوع شیر را که بیشترین مقاومت را در برابر افت فشار دارد، میتوان ساعات طولانی باز گذاشت بدون اینکه دچار فرسایش شدید شود.
شیر سوزنی استنلس استیل 90 درجه: شکل تغییر یافته شیر سوزنی T شکل، شیر سوزنی 90 درجه است. این شیرها دو خروجی دارند که با زاویه 90 درجه بهم متصل شدهاند. این شیر توانایی کنترل ضربات ناشی از جریان سیال پالسی و جهنده را دارد.


سایز

در بازار فروش، سایزهای 1 تا 3.8 اینچ از این شیرها موجود است. البته باید در نظر بگیرید این سایزها بر قیمت شیر سوزنی استنلس استیل نیز تاثیر می گذارند. به طور کلی سایزهایی که می توانید انتخاب کنید عبارت است از:
1 اینج
1.2 اینچ
1.4 اینچ
1 – 1.2 اینچ
1 – 1.4 اینچ
1.8 اینچ
2 اینچ
3.4 اینچ
3.8 اینچ

 کاربرد

کاربردی که شیر سوزنی استنلس استیل دارد نیز باعث میشود بتوان آنها را در دسته های جداگانه ای جای داد. مهمترین آنها نیز شامل موارد زیر است.
شیر سوزنی نرمال یا استاندارد که برای کنترل و شکستن فشار مناسب است.
شیر سوزنی رینگ پره ای که تحمل فشار بالاتری نسبت به نوع نرمال دارد.
شیر سوزنی با سیلندر سوراخ دار که برای کنترل دبی و کنترل فشار جریان مناسب است. این شیرها در دو نوع هود دار و بدون هود تولید میشوند. شیرهای هوددار نیز برای زمانی مناسب هستند که مانعی بر سر راه خروجی شیر وجود داشته باشد.


شیر سوزنی استنلس استیل و کاربرد های آن

ویژگیهای منحصر بفرد و مزایای بسیار شیر سوزنی استنلس استیل باعث شده است کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف داشته باشد. رایج ترین استفادهای که از آنها در پایپینگ صنعتی می شود نیز به منظور محافظت از گیجهای شکننده در برابر آسیب ناشی از افزایش ناگهانی فشار گاز و آب، و تنظیم و کنترل نرخ جریان با دقت و حساسیت بالاست. به همین دلیل است که در اکثر موارد بدون در نظر گرفتن قیمت شیر سوزنی استنلس استیل، از آنها در خطوط انتقال سیالات مختلف استفاده میشود. صنایعی که به این شیرها وابسته هستند نیز عبارتند از:
تجهیزات آزمایشگاهی
صنایع گاز و پتروشیمی
صنایع غذایی
صنایع دارویی
صنایع شیمیایی


انتخاب شیرهای سوزنی استنلس استیل و نکات آن

گاهی دیده میشود که افراد پیش از نیازسنجی دقیق و درست، نسبت به خرید شیرهای سوزنی اقدام میکنند. برخی مواقع نیز افراد هنگام انتخاب و خرید این شیرها، به قیمت شیر سوزنی استنلس استیل یا موارد دیگری که چندان مهم نیستند توجه میکنند. اما باید بدانید اگر نکاتی که در ادامه گفته شده است را در نظر نگیرید، هزینه ای که برای خرید این شیرها پرداخت کرده ایم را کاملا به هدر داده اید.


دما:

انواع مختلف این شیرها نسبت به کارکرد و انتظاری که از آنها دارید، دماهای بسیار پایین و بسیار بالا را تحمل میکنند. بنابراین لازم است پس از نیازسنجی، بهترین شیر را بر اساس تحمل دما انتخاب کنید.


اندازه مجرا و پورت:

این شیرها تنوع بالایی از نظر اندازه پورت و مجرا دارند. استفاده از شیر سوزنی ضد زنگ با پورت و مجرای مناسب، میتواند باعث عملکرد موثر سیستم و جریان و کاهش خوردگی و نشر شود. با انتخابی غلط از نظر مجرا و پورت، با پرداخت قیمت شیر سوزنی استنلس استیل، تنها متحمل ضرر شده اید.


فشار:

درجه فشاری که این شیرها تحمل می کنند بر اساس نوع آن متفاوت است. حداکثر فشار قابل تحمل نیز 10 هزار psi است. از آنجایی که در هر کدام از صنایع، نوع متفاوتی از نظر فشار مورد نیاز است، هنگام انتخاب باید توجه زیادی به آن شود.


قیمت شیر سوزنی استنلس استیل

بطور معمول قیمت شیرهای سوزنی استنلس استیل و فروش شیر نمونه گیری نسبت به شیرهای سوزنی برنجی، کربن استیل و چدنی بیشتر است. با این حال قیمت انواع شیرهای سوزنی ضد زنگ نیز با هم فرق دارد. چراکه عوامل بسیاری باعث نوسانات قیمت شیر سوزنی استنلس استیل میشوند. بطور مثال هرچه گرید و کلاس فشار این شیرها بالاتر بوده و کیفیت مواد اولیه بکار برده شده در آنها بهتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است. البته موارد دیگر نیز مانند شکل ظاهری، سایز و اندازه پورت و مجرا، نحوه اتصال، میزان تحمل فشار و دما میتوانند روی قیمت شیرهای سوزنی تاثیر بگذارند. هنگام انتخاب و خرید باید به تناسب قیمت و کیفیت این شیرها دقت کنید.

ثبت نظر

seyhan sayal

میتوانید از طریق تکمیل اطلاعات، محصول مورد نظر را استعلام نمایید.

فرم با موفقیت ثبت شد.
captcha refresh